szgyf_banner.jpg

20160919 Budapest Allatkert

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) valamint a Budapesti Állatkert immáron 25. alkalommal rendezett állatkerti kirándulást a fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttek részére. Idén 2016. szeptember 19-én tartották a sérült gyermekek napját. Ezen a rendkívüli állatkerti eseményen évről-évre több látogatója van az Állatkertnek, melyen az ÉFOÉSZ Baranya Megyei Egyesületének támogatásával a Baranya Megyei Fogyatékos Személyek Otthonának hat lakója is részt vett.

Az egész napos program célja az volt, hogy olyan élményt nyújtson a résztvevőknek, mellyel a nap végén gazdagabban térhetnek haza. Az ünnepélyes megnyitó fél tizenegykor hangzott el, majd látványos állat show-val, kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel szórakoztatták a látogatókat. Idén a csoportunknál az ALMA együttes, Kovácsovics Fruzsina és Krisz Rudi aratott nagy sikert, minden kínált programon azonban nem tudtunk részt venni, mert a lakóink figyelmét leginkább az állatok kötötték le.

A nap során a közvetlenség és a segítőkészség természetes volt, a busz fél háromkor indult vissza Pécsre. A hangulat sokkal oldottabb volt, mint reggel, sok kacagás és éneklés tarkította a hazafelé vezető utat.

Az egész napos színvonalas programokon mindenki jól érezte magát, jó volt látni a sok felszabadult gyermeket és felnőttet. A kirándulásról hazaérve a fiatalok színes élménybeszámolóval szórakoztatták az otthon maradt társaikat, így kicsit ők is átélhették e nap csodáit.

 

                                               Kern Mária                           Petz Tünde

                                   Fejlesztő pedagógus                      Mozgásterapeuta

 

20160919 Budapest Allatkert