szgyf_banner.jpg

20160826 Boly NyarbucsuA Baranya Megyei Fogyatékos Személyek Otthonában színes programokkal telt el a 2016-os nyár, igyekeztek a lakóknak minél több olyan összejövetelt szervezni, melyek közelebb hozzák egymáshoz az ismerősöket. Ennek a programsorozatnak a záróeseménye volt az augusztus 26-án megrendezett kirándulás, ahol a nyarat egy szabadtéri rendezvény keretében búcsúztatták el a lakók.

Az összejövetelt a bólyi Kántor réten tartották, ahová szép számmal érkeztek a meghívottak. Közel 80 fő vett részt az eseményen, köztük olyan kerekes székes ellátottak és kiskorú lakók is, akik csak nagyon ritkán tudnak egy ilyen programhoz csatlakozni.

A kirándulás vidám hangulatban telt, játék és zene gondoskodott a boldog percekről, ám az esemény központi szerepét mégsem ez töltötte be. A nyárbúcsúztató kiránduláson most a közös főzésnek és ebédnek jutott a főszerep. A gondozók az ellátottakkal együtt főzték meg az ebédet, amit aztán a réten egy nagy piknik keretében fogyasztottak el. A Baranya Megyei Fogyatékos Személyek Otthonának egyik munkatársa fogalmazta meg találóan: „Valószínűleg sokaknak ilyen élményük még nem volt, hogy ennyi társukkal együtt szabad levegőn, kötetlen, jó hangulatban ebédeljenek.”

A közösen eltöltött nap mindenkire jótékony hatással volt, már sokan az őszi programokról beszélnek.

20160826 Boly Nyarbucsu