szgyf_banner.jpg

20160622 Gorcsony Junialis2016. június 22-én ismét juniálisra várták a baranyai intézmények lakóit Görcsönyben. A juniálist immáron nem először, hagyományteremtő céllal rendezték meg a Baranya Megyei Kastélypark Időskorúak Otthonában. A mulatságra nem csak az itt élő időskorúakat, de a megye más intézményeiből is várták a résztvevőket. A rendezvény kiemelt célja volt, hogy egy kötetlen hangulatú délután keretében közelebb hozza egymáshoz a különböző korú, más-más intézményekben lakó ellátottakat.

„Szeretnénk megmutatni, hogy az idős emberek is, magas kort megérve, aktívak tudnak maradni.”- köszöntötte a látogatókat Hegedűsné Hegyi Edit, az intézmény vezetője.

A köszöntők után színes előadásokkal várták a résztvevőket. Több intézmény is szórakoztató, olykor pedig szívmelengető programmal készült. A görcsönyi lakók humoros térdtáncot, a Baranya Megyei Boróka Otthon ellátottjai mazsorett táncot jártak. Zenés produkcióval készültek a bólyi Baranya Megyei Fogyatékos Személyek Otthonának, valamint a Baranya Megyei Mozsgó-Turbékpusztai Integrált Szociális Intézménynek az előadói, és a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ fiatal énekesei is. Azt pedig, hogy az idősek valóban képesek aktívak maradni, a 94 éves Burkovics Józsefné bizonyította. Fiatalokat megszégyenítő bátorsággal és átéléssel szavalta el Reményik Sándor „Eredj, ha tudsz” című versét.

A juniálist végezetül egy fergeteges zenés mulatság zárta, ahol idősek és fiatalok rophatták együtt a táncot.

20160622 Gorcsony Junialis